11.10.2009 - »NIKOLI NI PREPOZNO«
zelenicaakcijaDOBRODELNA PRIREDITEV
ZA KOČO NA ZELENICI

Erna Anderle

V nedeljo, 11. oktobra 2009 je Planinsko društvo Tržič z dobrodelno akcijo zbiralo sredstva za nadaljevanje del v koči na Zelenici, ki je pogorela pred desetimi leti.

Čudovita jesenska nedelja bo vsem udeležencem dobrodelne prireditve ostala v prijetnem spominu. Nekoliko grenkega priokusa bomo imeli le tisti, ki smo prireditev pripravljali in za to porabili veliko prostega časa. Odziv planincev, tekačev in gorskih kolesarjev je bil skromen. Jim je res čisto vseeno, kaj se dogaja okrog njih? Je dobrodelnost nekaj, na kar smo pozabili? Ne le posamezniki, ampak tudi mnoga društva, klubi, ki so bili povabljeni k sodelovanju! »Nesreča nikoli ne počiva« pravi star slovenski pregovor in prav bi bilo, da tistemu, ki ga nesreča doleti, pomagamo...

Še vedno pa je čas, da prispevate nekaj sredstev za Zelenico z nakazilom na naš transakcijski račun 0510 0801 0009 034 s pripisom »Nikoli ni prepozno« ali pa del dohodnine namenite PD Tržič (davčna številka: 59046589). Hvaležni vam bomo prav vsi, ki še vedno upamo, da bo koča nudila gostoljubje v polni meri že v letih 2010 in 2011. Pomagajte nam, saj bomo le tako lahko koristili tudi evropska sredstva, dodeljena za notranjo opremo koče. V novi koči bo deloval športni center, ki bo nudil različna izobraževanja in možnost šole v naravi. Le kje so tisti časi, ko so tržiški šolarji v šoli v naravi bivali na Zelenici in si pridobivali nepozabnih izkušenj na snegu?

Vsem sodelujočim in udeležencem dobrodelne prireditve »Nikoli ni prepozno« se iskreno zahvaljujemo in upamo, da se nam pridružite tudi vi. Ker upanje vedno umre zadnje, smo optimisti tudi vnaprej in upamo, da se bomo v koči na Zelenici srečevali v vseh letnih časih.

zelenicaakcija2
Skoraj 9 križev nosi gospod Janez Mally (Komatlnekov), ki je prav za dobrodelno prireditev prišel iz Ljubljane. Razveselila sta se ga župan Borut Sajovic in predsednica društva Erna Anderle. Zanimiva pripoved o njegovem planinskem življenju in srečnem preživetju velikega plazu leta 1937 v Storžiču je zapisana tudi v knjigi našega društva »Je sonce luč prižgalo na vrhove«.

Vabljeni na Zelenico, koča zunaj kaže že prav simpatično podobo, za njeno notranjost pa bomo poskrbeli skupaj, tudi z vašo pomočjo.

• Z nakazilom na TRR: 05100-8010009034 in pripisom : »Nikoli ni prepozno«
  • Z vplačilom prispevka v TPICu na Trgu svobode 18, Tržič
  • S sodelovanjem na rekreativni prireditvi 11. oktobra 2009
    • planinski pohodi
    • nordijska hoja
    • gorski tek
    • gorsko kolesarstvo

V letu 2009 bo minilo deset let, odkar je pogorela koča na Zelenici in zato bi bilo še kako primerno, da v drugem desetletju zaživimo z novo kočo!

Za več informacij smo vam vedno na voljo!
Erna Anderle           040 168 925
Mateja Dolžan         031 578 486