Odsek za gospodarstvo

Odsek za gospodarstvo PD Tržič

Vojko Golmajer vodja Gospodarskega odseka in gospodar društva gsm 041 625 601 , Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Odsek za gospodarstvo pri Planinskem društvu Tržič skrbi za učinkovito urejanje gospodarskih vprašanj društva:

gospodarska dejavnost je ena izmed poglavitnih dejavnosti društva, ki varuje in vzdržuje pridobljeno premoženje in pridobiva dodatne dohodke za normalno delovanje. Namen gospodarskega odseka je vodenje in usklajevanje dela v planinskih postojankah. Skrbi tudi za izvajanje in upoštevanje državne in planinske zakonodaje, ki se tiče poslovanja postojank. Skrbi tudi za redno vzdrževanje planinskih postojank in za ustrezna investicijska vlaganja, če so ta potrebna oz. planirana v okviru letnega plana društva.

Odsek za gospodarstvo se pridružuje delu v odboru za gospodarstvo MDO PD Gorenjske in sodelujejo v Gospodarski komisiji pri PZS.

Projekti:

Dokončanje in odprtje koče na Zelenici:

eu

Gradnja oz. opremljenja koče na Zelenici je zaključena. Zadnji večji gradbeni poseg je bila vgraditev in priklop čistilne naprave, ki je potekal v začetku julija 2011, do konca septebra pa bo Elektro Gorenjske opravilo še izkop in namestitev novih telekomunikacijskih in elektro vodov do koče. Otvoritev koče bo takoj po pridobitvi vseh potrebnih dovoljenj.
Trenutno poteka izbor oskrbnika Doma na Zelenici na podlagi javnega razpisa, ki je bil objavljen v avgustu 2011.

Za dokončanje koče na Zelenci so bila v letu 2010 odobrena sredstva z Razpisa Ministrstva za gospodarstvo za obnovo planinskih koč. Sredstva so bila namenjena za: obnovo kuhinje in gostinskega dela v koči na Zelenici (prostori za pripravo in strežbo jedi in pijač), : obrtniška dela (mizarska, pečarska, slikopleskarska, keramičarska),Inštalacijska dela (električne in vodovodne napeljave), nabava in montaža opreme

Obnova koče na Zelenici se po 10 letih končuje:

Kljub zaključku gradbenih del, ki se predvidevajo v letu 2010,pa zahtevna investicija finančno še ni povsem pokrita.
Zahvaljujemo se vsem ki ste nam pri obnovi pomagali,
obenem pa vabimo vse sponzorje in donatorje (dosedanje in bodoče) da si ogledajo obnovljeno kočo na Zelenici !

Povabilo sponzorjem-donatorjem =>

Gorniški učni center Zelenica: v okviru obnovljene koče na Zelenici bo deloval tudi gorniški učni center. Občina Tržič je uspela pri prijavi na Evropski razpis Karawanke-Future, s katerim so bila zagotovljena sredstva za nakup opreme za gorniški center (pohištvena oprema in gorniška oprema za izposojo).  Več o GUC =>

Obnova vodovodne napeljave od zajetja do koče na Zelenici: 18.7.2010 je bila dokončana obnova dotrajane vodovodne napeljave od zajetja nad kočo do koče (približno 150 m). Po težavah s pomanjkanjem vode je sedaj ponovno zagotovljena stabilna oskrba z vodo, obenem pa boljša požarna varnost.

Obnova Doma pod Storžičem:

eu
Obnova je obsegala:v letu 2010 so bila na podlagi prijave na razpis Ministrstva za gospodarstvo za obnovo planinskih koč pridobljena sredstva za sofinanciranje obnove Doma pod Storžičem. Obnova v skupni vrednosti investicije ok. 60.000 € se je pričela jeseni 2010, dokončana pa je bila spomladi 2011.