spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Zbornik ob 100-letnici PD Tržič

Datum: 12.8.2010

PONUDBA VSEM PD, ALPINISTIČNIM IN DRUGIM ODSEKOM, POSAMEZNIKOM

 

PD Tržič je društvo z več kot 100 letno tradicijo.

V branje in spoznavanje vam ponujamo naš zbornik »JE SONCE LUČ PRIŽGALO NA VRHOVE«, ki smo ga izdali v jubilejnem 100 letnem delovanju leta 2008.

je_sonce_luc_prizgalo_na_vrhove_ Št. strani: 248
Vezava: broširana
Format: 240 x 185 mm

 

»Knjiga je za med ljudi«, zato jo v naslednjih mesecih do konca leta (in do razprodaje zalog) nudimo po izredni ceni 8 EUR. V kolikor jo boste želeli prejeti po pošti, bomo prišteli še poštnino.

Zbornik lahko kupite v Turistično promocijskem centru (TPIC-u) na Trgu Svobode 18 v Tržiču, vsak dan od 8. - 19. ure, ob sobotah pa do 14. ure;

ali naročite na na telefonu  04/59-71-536  oz. e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Veseli bomo, če jo boste vzeli v roke, saj verjamemo, da je pestra in zanimiva! 

PD Tržič

Opis knjige - Iz predgovora:

Dne 17. junija 1908 je bil ustanovni zbor podružnice Slovenskega planinskega društva v Tržiču, ki se ga je udeležilo 27 društvenikov. "Z ustanovitvijo podružnice Slovenskega planinskega društva so se prijatelji tržiških planin združili v strnjeno celoto, ki je prestala vse preizkušnje dveh kriz" je zapisal Janko Lončar ob 80-letnici Planinskega društva Tržič. Tržičani so sprejeli društvo za svoje in je še danes nepogrešljiv del Tržiča. Zgodovina društva pripoveduje o dosežkih, bolj malo o skrbeh, delu in prizadevanju članov, ki so gradili planinske domove, markirali in nadelovali planinske poti, dosegali alpinistične uspehe, doma in v tujini, vzgajali mladino v ljubezni do domačega kraja, planin in narave, reševali ponesrečene, ne glede na to, da so tvegali lastno življenje.

Zvonka Pretnar

 

 

je_sonce_luc_prizgalo_na_vrhove__1

je_sonce_luc_prizgalo_na_vrhove__2

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB