6.8.2016 - 2. Pohod / tek okoli Košute

Štart pohodnikov in tekačev bo ob 5.00 izpred Gostišča Karavla v Podljubelju (ob nekdanjem taborišču Mauthausen). Zbor udeležencev in jutranja kava ozr. čaj ob 4:30. Pot nas bo vodila proti planini Korošica, naprej na Hanjževo sedlo. Sledi spust in pot proti domu Koschutahaus. Nato vzpon po melišču čez Mele, proti Tolsti Košuti, spust do planine Dolga njiva, nato pa prečenje planin Pungrat in Šija do cilja pri Planinskem domu na Kofcah. Pot je dolga cca. 33 km in doseže približno 2.500 višinskih metrov. Nujno potrebna primerna fizična pripravljenost. Pot je zahtevna. Udeleženci se teka ozr. pohoda udeležijo na lastno odgovornost! Prireditelj ne prevzame nobene odgovornosti!!! Priporočljiva oprema: set za prvo pomoč, pohodniški čevlji, žepna svetilka, primerna oblačila, nahrbtnik z zadostno količino pijače in primerna malica, palice (priporočljivo). Na slovenski strani so postojanke odprte, prav tako na avstrijski strani dom Koschutahaus. Možnost nočitve v Domu na Kofcah (0038641234638 Peter). Spominske plakete in medalje za vse udeležence.

Podrobnosti: https://www.facebook.com/tpic.trzic/posts/10205169097067561