4.3.2017 - Napoleonova pot na Trstom in grad Miramare - Prestavljen na 25.3.2017!!!

miramareSprehajalna pot Napoleonska cesta nas vodi od Občin do Proseka. Začetek poti je pri Obelisku na Občinah, od koder imamo čudovit razgled na tržaški zaliv. Obelisk je simbol povezave med tržaškim pristaniščem in notranjostjo Avstro-ogrskega cesarstva. Poleg razgleda na celoten Trst nam sprehod po kraškem robu, visoko nad morjem ponuja tudi čudovit razgled na del istrske obale ter Tržič. Na zadnjem delu, za nekatere najlepšem delu, je narejen velik usek v skalo iz katerega je nastalo plezališče Napoleonica. Za plezalce je to zelo priljubljena točka, saj jim poleg izzivov v steni, nudi tudi čudovit pogled na morje. Ob vikendih je “Napoleonika” priljubljena točka za sprehode Tržačanov. Ogledali si bomo tudi grad Miramare. Pot je makadamska, nezahtevna in tako primerna za vsakogar.

Odhod: v soboto 4.3.2017 ob 7. uri izpred Osnovne šole Tržič.
Smer: Fernetiče – Opčine (Italija)
Potek poti: Opčine (Italija)316 m – Prosek – Grad Miramare 5m – 2 uri  – Prosek 249 m – 1,5 ure (višinska razlika 244 m)
Krožna pot.

Čas hoje: okoli 4 ure

Povratek: v popoldanskih urah

Nezahtevna označena pot

Slabih deset kilometrov hoje po kraškem robu, vsoko nad morjem  vas bo spremljal razgled  na celoten Trst, na del istrske obale ter Grad Miramare. V primeru, da bo grad odprt, si boste lahko za nekaj eurov (4-6 eur) ogledali tudi notranjost gradu.  Sicer pa se bomo sprehodili po lepo urejeni parkih v okolici gradu.

Prevoz organiziran, cena odrasli 18 EUR, otroci 9 EUR.

Prijave do srede 1.3.2017

Hrana in pijača: Hrana in pijača iz nahrbtnika, na poti ni planinskih koč.

Oprema: Običajna planinska, primerna letnemu času.  Priporočam:  vetrovko, kapo ali trak. Obvezen dokument za prehod meje!